Pasiune este sursa marilor crime si a marilor virtuti; fara ele omul n-ar fi decat un automat care vorbeste
vineri, 18 martie 2011
marți, 8 martie 2011
luni, 7 martie 2011
Postul Sfintelor Pasti
Postul Sfintelor Pasti incepe anul acesta pe 7 martie. Acest post, fiind cel mai lung si cel mai aspru din posturile de durata intalnite in Biserica Ortodoxa, este cunoscut si sub denumirea de Postul Mare. Tinand seama ca el aminteste si de postul celor 40 de zile tinute de Hristos inainte de inceperea activitatii Sale mesianice (Luca IV, 1-2), a primit si numele de Paresimi. In vechime, Postul Sfintelor Pasti avea menirea de a-i pregati pe cei ce urmau sa primeasca botezul in noaptea Invierii.
sursa
vineri, 4 martie 2011
Anotimpul preferat
Fiecare anotimp este frumos în felul său....şi fiecare este deosebit tocmai datorită succesiunii cu care ni se prezintă, astfel atmosfera nu devine monotonă....
Primăvara...anotimpul vieţii!! Totul învie, totul se trezeşte...atâta fregezime pretutindeni. Lupta ghiocelului pentru a ieşi la suprafaţă, blândeţea razelor timide de soare, strălucirea florilor acoperite de rouă, briza plăcută, înmiresmată şi uşoară ce ne alină, trilul păsărelelor vioaie.....Un anotimp vesel şi frumos!
Vara...anotimpul soarelui!! Ne scăldăm în lumina şi căldura soarelui, razele lui ne pătrund până în suflet...abea aşteptăm o adiere uşoară de vânt şi răcoarea serilor....Oh...serile de vară....ce plăcere mai mare decât să stai tolanită în iarbă, privind stelele şi luna?
Toamna...anotimpul speranţelor!! Totul se pregăteşte pentru un somn dulce...Păsările ne părăsesc, florile, iarba, animalele se strâng în lumea lor, lăsându-ne în compania frunzelor aurite, soarelui îmbufnat, vânturilor puternice ce se joacă în părul nostru şi plimbă de colo-colo o pătură de frunze uscate. Toată lumea ocupată cu recoltarea roadelor....iar ploaia într-o vizită continuă pe meleagurile noastre.
Iarna....anotimpul alb!! Miros de cozonac, seri petrecute în faţa focului cu o carte bună în mână, privitul pe fereastră şi urmăritul dansul fulgilor de nea. Vaai, micuţii de ei, asemeni ghioceilor primăvărateci, aceştia se luptă cu vântul năpraznic spre a se ajeza pe pământul îngheţat. Aventura lor este gata atunci când fiecare mic fulg participă la formarea imenşilor nămeţi de zăpadă, pe care un copil îmbujorat şi bine infofolit îi va folosi pentru a construi un om de zăpada sau mici bulgăraşi ce vor porni din micuţele lui mânuţe spre victima sa.
Nu pot alege un anotimp preferat, fiecare cu obiceiurile, tradiţiile şi obiceiurile lui! Fiecare este minunat şi ne aduce bucurii şi greutăţi!
joi, 3 martie 2011
Abonați-vă la:
Postări (Atom)